top of page
  • Skribentens bildNeva Deelay

10 hours in Chios...

Uppdaterat: 7 apr. 2020


Dricker upp min sista mate. Färjan åker snart till den Grekiska ön Chios.


 

Hejdå och TACK Aten för så mycket 🙏🏾😌


 

Fick denna bild av en vän som tyckte påminde om mig. Tack <3


 

04:00 snart framme. Jag upplevde trevlig stämning på båten mellan alla olika passagerare.

Undrar om någon ställe är öppen så här tidigt eller sent?


 

Jodå! Det var flertal ställen som var öppna. Hittade trevliga personer på pizzerian som bakade en vegan pizza till mig med tomatsås, lök, champinjoner, broccoli, vitlök och supergod vinägerblandning i en fin glasflaska. Lyxade till med Netflix tills solen kom fram.


 

Denna ö är känd b.la för sin kåda som en utvinner ur mastixbuskar. På Turkiska kallas denna ö för Sakiz Adasi vilket betyder Tuggummi ön.

Här är den fina och supergoda kåda bitarna :) #barndom

Nu ska jag skriva lite allvarliga tankar.

Enligt nyheter på TV och tidningar händer det massa saker runt om i världen. Erdogan har öppnat gränserna för alla som rymmer från krig. Och det pratas om "de där". Det är människor som rymmer för sina liv...

Tänker på denna sägning när det gäller "de där":

Du tittar på människors utsida med din egen insida.

Vi alla är goda i vår natur. Rädsla är det som gör oss till Hitler, Erdogan, Xi Jinpin eller en SD:are.

Och just nu föder media mycket rädslor, om inte en kan ta det som sägs på "rätt" sätt.

Det känns som att media bara förvärrar situationen när dom inte tänker på att alla deras kolleger och konkurrenter skriver om exakt samma sak. Negativa nyheter. Och det skrämmer människor. Inte alla men många!

Och enligt mig föder rädsla en reaktion som kallas för skydd och sen kommer avsky. Du avskyr för att du vill inte vara rädd. <3 En ond cirkel helt enkelt. Ska vi behöva se på världen från en TV?

Jag har ingenting men samtidigt mycket jag vill säga om mycket och om inget men jag låter det var där nu och fortsätter min resa istället. #TheMessageIsKindness


 

Det var större portioner än vad jag trodde. Det gjorde absolut ingenting. Dom följde med till Turkiet :D MUMS!


Asså jag kan inte beskriva känslan jag upplever i hela kroppen på när jag äter god mat som har lagats med passion.

Här är lokala cocktail tomater, lokala oliver, lokala kapris, oliv olja och sen var det 2 oklara växter som jag inte kunde sätta fingret på. Den långa misstänker jag är linden blad eller salvia och den lilla lilla gröna och håriga bladen vet jag inte alls faktiskt... den smakade som oregano.

Tack maten!


 

Söta!


 

Denna tjej ska ta mig till Cesme på 20 min.


 

Hejdå Chios <3


 

Hej Alacati <3


 


https://soundcloud.com/nevadeelay/sets/the-message-is-kindness


35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page