top of page
  • Skribentens bildNeva Deelay

Time to heal ourselves and support each other.

Uppdaterat: 4 aug. 2020Enligt urfolkensnumerologilära är 2020 det år då den feminina energin i universum återfår ett starkare och tydligare fäste. Vi håller space för den kollektiva läkningen och därmed läkningen av den feminina energin – som just nu pågår ganska tydligt tycker jag. No shit!

Nu ska jag dela några tankar kring detta ämne. Enligt mig har kvinnan i många många år stått bakom männen. Våra pappor, bröder, manliga kollegor, killkompisar, partners. Vi har varit medberoende i förhållande till männen och deras handlingar. Vi har stöttat dom i vått och torrt. Och glömt oss själva och varandra. Det har (enligt mig) inte varit så snällt mot den manliga typen heller.

Tänk ett barn... som gör massa "dumheter" som att slå andra barn, speciellt en viss grupp av barnen och beter sig allmänt störig, tar väääldigt mycket plats så andra barn inte vågar och tillslut inte orkar prata. Vi säger att lärarna bara undviker och inte ser detta problem i klassen. De belönar dessutom det här beteendet genom att ge dom glass och uppmärksamhet och börjar "backa" dessa barns störiga och orättvisa beteende i klassrummet. År efter år... och när detta fortsätter länge så har vi inte hjälp "barnet" som vi älskar så mycket. Nej.

Och vad händer med barnen som inte får syl i vädret?

(*observera att jag inte säger flick/pojkbarn. Men tyvärr så behandlas fortfarande dem mest accepterade 2 könen i vår samhälle helt olika)

Enligt en forskning inom psykosocial inriktning har det visat att fler kvinnor än män tenderat att bli medberoende och att män oftare lämnat en missbrukande partner. Männen (inte alla män) stannar alltså inte kvar i ett destruktivt förhållande och låter sig inte dras med i medberoendespiralen. Världen har styrts och styrs fortfarande av män. Och det är inte så bra "uppstyrt".

Många begrepp och symboler påverkar människors relationer och beteende samt att det naturliga och självklara ses ur ett patriarkalt perspektiv, utan att någon tänker på det...


Jag önskar att vi alla lägger märke till den osunda relationen och försöker förändra det.

Även när vi uppfostrar våra barn men också vågar kritisera dom vuxnabarnen som inte har lagt märke till denna problematik än :)

Precis som moder jord läker sig själv just nu så borde vi alla läka oss själva.

Vänd blicken inåt, våga lyssna. Detta kommer att vara svårt... men vi kommer att resa oss starka...

“If you desire healing,

let yourself fall ill

let yourself fall ill.”

Rumi

 

Min midsommar har varit fantastiskt. Så så så tacksam för mina vänner och deras föräldrar och släktingars tillgångar som har fört oss ihop under dessa fina dagar... oj oj oj.

Först var jag i Svartlöga. Så vacker ö wow...

Hur vacker är inte ni!?
 


 

<3 Grattirrrrr Micke <3Mmmmm... knölsallad!


G.T a la Dijle.


 


 Så här kan du rädda din kryddört som du har köpt...
Foto: Micke

Foto: Lina

Foto: Lina


Nästa besök var till den efterlängtade Sunne.

Ca. 4 timmars roadtrip


Oj oj oj det här va så kul! Tack Fanny och familjen Ängskog!Boss!!!<3 Sia <3


och hans fina husvagn som jag fick sova i. TACK!


Ja, vi fick klagomål...

TACK SUNNE OCH FÖRLÅT

 

Nästa stop var i VingåkerSysterkärlek

Love kitchenTack alla starka systrar för läkning.


Det finns många andra fina bilder jag önskar jag kunde dela här. Men jag törs inte ta den kampen, mot de fula blickarna, tankarna och till och med trakasserierna faktiskt...

Tyvärr så är inte kvinnobröst lika accepterad som den manliga brösten... än...

T A C K T A C K T A C K T A C K T A C K T A C K T A C K T A C K T A C K därför alla aktivist systrar som tar den kampen för oss som inte vågar...än

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

تعليقات


bottom of page